Sposób przygotowania:
Krokodylki
Ogórki umyć pokroić wzdłuż na połówki i przesypać 4 łyżkami soli. Pozostawić na maksimum 6 godzin, ale nie krócej niż 3 godziny.
Odsączyć powstałą wodę i polać rozgrzanym na patelni olejem, posypać chilli i całość wymieszać z pokrojonym na plasterki czosnkiem.
Cukier i ocet zagotować, powstałym syropem zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Minimum 6 godzin, ogórki powinny się skręcić.
Następnie przełożyć do słoiczków i nie pasteryzować! Smacznego!
Każdy znajomy, który spróbował u mnie tych słodko-pikantnych, czosnkowych ogóreczków chciał przepis.
Odsączyć powstałą wodę i polać rozgrzanym na patelni olejem, posypać chilli i całość wymieszać z pokrojonym na plasterki czosnkiem.
Cukier i ocet zagotować, powstałym syropem zalać ogórki i pozostawić na 12 godzin. Minimum 6 godzin, ogórki powinny się skręcić.
Następnie przełożyć do słoiczków i nie pasteryzować! Smacznego!
Każdy znajomy, który spróbował u mnie tych słodko-pikantnych, czosnkowych ogóreczków chciał przepis.