Sposób przygotowania:
Ogórki małosolne w\g Dorotki
Gotujemy wodę i dosypujemy solą(ja na litr wody daje 1 łyżkę stołową soli)
W słoju układamy ogórki(większe na spód a mniejsze na wierzch),dokładamy koper,obrany chrzan i liście wiśni.Dorzucamy zgniecione lekko ząbki czosnku.Wlewamy zalewę(ja wlewam bardzo ciepłą wtedy ogórki są gotowe już następnego dnia).Ustawiamy słój na działanie słońca i czekamy,a potem jemy,jemy i jemy.
W słoju układamy ogórki(większe na spód a mniejsze na wierzch),dokładamy koper,obrany chrzan i liście wiśni.Dorzucamy zgniecione lekko ząbki czosnku.Wlewamy zalewę(ja wlewam bardzo ciepłą wtedy ogórki są gotowe już następnego dnia).Ustawiamy słój na działanie słońca i czekamy,a potem jemy,jemy i jemy.