Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Ogórki musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny sposób na ogórki - ogórki musztardowe

Ogórki musztardowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórki musztardowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki musztardowe
Ogórki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy je w słupki (na cztery części). Do wyparzonych słoików wkładamy gałązkę kopru, 2 ziarna ziela angielskiego i 5 ziaren czarnego pieprzu. Kolejno wkładamy ogórki - układamy je pionowo. Przygotowujemy zalewę. Najlepiej trzepaczką roztrzepujemy w zimnej wodzie odmierzoną musztardę i zagotowujemy, dodajemy pozostałe składniki zalewy i zagotowujemy. Ogórki zalewamy ciepłą zalewą. Gotowe słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut. Ogórki musztardowe wyjdą słodkawe, więc można trochę zminimalizować ilość użytego cukru, Życzę smacznego ;)
Ogórki musztardowe
Ogórki dokładnie myjemy, obieramy i kroimy je w słupki (na cztery części).
Ogórki musztardowe
Do wyparzonych słoików wkładamy gałązkę kopru, 2 ziarna ziela angielskiego i 5 ziaren czarnego pieprzu.
Ogórki musztardowe
Przygotowujemy zalewę. Najlepiej trzepaczką roztrzepujemy w zimnej wodzie odmierzoną musztardę i zagotowujemy.
Ogórki musztardowe
Gotowe słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut.

Tagi:

ogórki