Sposób przygotowania:
Ogórki nadziewane smakosza
Przygotowanie:
Duże nie zwiędłe ogórki umyć,osuszyć.Obrać dokładnie ale cienko skórkę,przekrajać należy wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć nożem nasienie.Sałatę umyć,pokroić w wąskie paseczki,drobno zsiekać anchois wraz z szczypiorkiem.Wymieszać.Dodać szczyptę oregano wraz z serkami roztopionymi w łyżce gorącej wody i znów wszystko wymieszać.Tym oto nadzieniem napełniać powoli ogórki.Posypać sałatą,skrapiając wszystko olejem i sokiem z cytryny.
Duże nie zwiędłe ogórki umyć,osuszyć.Obrać dokładnie ale cienko skórkę,przekrajać należy wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć nożem nasienie.Sałatę umyć,pokroić w wąskie paseczki,drobno zsiekać anchois wraz z szczypiorkiem.Wymieszać.Dodać szczyptę oregano wraz z serkami roztopionymi w łyżce gorącej wody i znów wszystko wymieszać.Tym oto nadzieniem napełniać powoli ogórki.Posypać sałatą,skrapiając wszystko olejem i sokiem z cytryny.