Ogórki nadziewane smakosza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ogórki nadziewane wspaniale pasują jako przystawka

Ogórki nadziewane smakosza

Składniki:

Ogórki nadziewane smakosza

 

  • Składniki:
  • 2 ogórki
  • 100 g sera topionego
  • 2 koreczki anchois
  • główka zielonej sałaty
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka soku cytrynowego
  • szczypiorek
  • oregano
  • sól]
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ogórki nadziewane smakosza
Przygotowanie:
Duże nie zwiędłe ogórki umyć,osuszyć.Obrać dokładnie ale cienko skórkę,przekrajać należy wzdłuż na pół.Ostrożnie wyjąć nożem nasienie.Sałatę umyć,pokroić w wąskie paseczki,drobno zsiekać anchois wraz z szczypiorkiem.Wymieszać.Dodać szczyptę oregano wraz z serkami roztopionymi w łyżce gorącej wody i znów wszystko wymieszać.Tym oto nadzieniem napełniać powoli ogórki.Posypać sałatą,skrapiając wszystko olejem i sokiem z cytryny.