msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Ogórki po meksykańsku

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Porcja na ok.14 słoików o pojemności ok.0,5 l.Pikantne ogóreczki z posmakiem curry.Przepis od bratowej mojego męża.

Ogórki po meksykańsku

Składniki:

Ogórki po meksykańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki po meksykańsku
Ogórki umyć,osuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Cebule obrać i pokroić w piórka.Z podanych składników zalewy wymieszać wszystko w garnku,gotować razem kilka minut i wystudzić.
Ogórki układać w słoiczkach pionowo,bardzo ściśle.Pomiędzy nie i na wierzch wkładać cebulkę.Zalać zimną zalewą.
Na dno dużego garnka rozłożyć ściereczkę (aby słoiki nie popękały podczas gotowania),ustawić słoiczki,napełnić garnek wodą do 4/5 wysokości słoików i zagotować.Od momentu zagotowania pasteryzować jeszcze 5 minut.
Ogórki są pikantne,ale przepyszne.

Tagi:

ogórki