Sposób przygotowania:
Ogórki po meksykańsku
Ogórki umyć,osuszyć i pokroić wzdłuż na ćwiartki.Cebule obrać i pokroić w piórka.Z podanych składników zalewy wymieszać wszystko w garnku,gotować razem kilka minut i wystudzić.
Ogórki układać w słoiczkach pionowo,bardzo ściśle.Pomiędzy nie i na wierzch wkładać cebulkę.Zalać zimną zalewą.
Na dno dużego garnka rozłożyć ściereczkę (aby słoiki nie popękały podczas gotowania),ustawić słoiczki,napełnić garnek wodą do 4/5 wysokości słoików i zagotować.Od momentu zagotowania pasteryzować jeszcze 5 minut.
Ogórki są pikantne,ale przepyszne.
Ogórki układać w słoiczkach pionowo,bardzo ściśle.Pomiędzy nie i na wierzch wkładać cebulkę.Zalać zimną zalewą.
Na dno dużego garnka rozłożyć ściereczkę (aby słoiki nie popękały podczas gotowania),ustawić słoiczki,napełnić garnek wodą do 4/5 wysokości słoików i zagotować.Od momentu zagotowania pasteryzować jeszcze 5 minut.
Ogórki są pikantne,ale przepyszne.
Doro
msewka
Robiłam podobne,nawet dużo pikantniejsze.Tu tajemnicą jest curry,która nadaje im specyficzny smak.
misia53
msewka
Ja też już mam mało ale dokupiłam.I jutro robię podwójną porcję,bo dziś poszły 2 słoiki i niewiele mi zostało.
Patislaw
zewa