kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Ogórki po żydowsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

wyjątkowy smak, smaczna przekąska do dań mięsnych i obiadowych

Ogórki po żydowsku

Składniki:

Ogórki po żydowsku

 

  • ogórki 2 kg
  • koper
  • zielona pietruszka
  • liście selera
  • cebula
  • marchew
  • zalewa:
  • 5 szkl wody
  • 1 szkl octu
  • 1 szkl cukry
  • płaska łyżka soli

Sposób przygotowania:

Ogórki po żydowsku
Ogórki mogą być w całości jak są małe. Włożyć do słoika dodać gałązkę kopru, szczyptę zielonej pietruszki, szczyptę ziela selera, 2 krążek cebuli i 3 krążki marchwi. Zagotować zalewę i zalać ogórki. Pasteryzować 5 minut.

Tagi:

ogórki