olena262

olena262

Kucharz
[Przepisów: 6]

Ogórki w curry.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny dodatek do obiadu.

Ogórki w curry.

Składniki:

Ogórki w curry.

 

  • 2 i 1/2 kg ogórków krótkich
  • cebula
  • gorczyca
  • liście selera
  • ZALEWA:
  • 5 i 1/2 szkl. wody
  • 1 i 1/2 szkl. octu
  • 1 i 1/2 łyżki soli
  • 1/2 kg cukru
  • 3 łyżki curry

Sposób przygotowania:

Ogórki w curry.
Ugotuj zalewę ze wszystkich produktów. Ogórki obierz i pokrój w słupki, cebule obierz i pokrój w plastry. Do słoików wsyp po trochu gorczycy, włóż plaster cebuli, następnie dość ciasno włóż słupki ogórków (pionowo) na wierzch listek selera. Wszystkie słoiki zalać zalewą pozakręcać wstawić w garnek wlać wody żeby nie zalała dekielków i zagotować. Ok 3 minut od zagotowania. Są wyborne do obiadu.·~SMACZNEGO~

Tagi:

ogórki