Sposób przygotowania:
Ogórki w zalewie curry
Składniki zalewy zagotować i odstawić do przestudzenia.
Ogórki dokładnie umyć, odkroić końce i pokroić w grubsze plastry. Na dnie każdego słoika ułożyć plaster cebuli i liść selera, jeśli liść jest mały to dajemy cały a jeśli duży to wystarczy kawałek. Następnie ułożyć pokrojone ogórki.
Zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zalewę w trakcie nalewania przemieszać aby do każdego słoiczka trafiła przyprawa, która osiada się na dnie. Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami.
Słoiki zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 5 minut od zagotowania, zostawić w garnku do wystudzenia. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml. Z podanych składników wyszło mi 6 słoików o pojemności ok 500ml.
Ogórki dokładnie umyć, odkroić końce i pokroić w grubsze plastry. Na dnie każdego słoika ułożyć plaster cebuli i liść selera, jeśli liść jest mały to dajemy cały a jeśli duży to wystarczy kawałek. Następnie ułożyć pokrojone ogórki.
Zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zalewę w trakcie nalewania przemieszać aby do każdego słoiczka trafiła przyprawa, która osiada się na dnie. Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką lub gazetami.
Słoiki zalać wodą na wysokość 3/4 słoika. Pasteryzować 5 minut od zagotowania, zostawić w garnku do wystudzenia. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml. Z podanych składników wyszło mi 6 słoików o pojemności ok 500ml.
![Ogórki w zalewie curry Ogórki w zalewie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-curry-472660.jpg)
![Ogórki w zalewie curry Ogórki w zalewie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-curry-472663.jpg)
![Ogórki w zalewie curry Ogórki w zalewie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-curry-472664.jpg)
![Ogórki w zalewie curry Ogórki w zalewie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-curry-472665.jpg)