Sposób przygotowania:
Ogórki w musztardzie
Niewielkie ogórki umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.
Pokrojone ogórki ułożyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach.
Wszystkie składniki na zalewę wymieszać, dokładnie rozpuszczając cukier.
Zalewą zalać ogórki, zamknąć słoiki i wstawić do pasteryzacji.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody.
W słoikach będzie widoczna warstwa musztardy, ale to nie szkodzi.
wedith1
yola