Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ogórki w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ogórki w musztardzie są świetnym dodatkiem do wędlin lub ugotowanych jajek na twardo

Ogórki w sosie musztardowym

Składniki:

Ogórki w sosie musztardowym

 

  • 1,5 kg świeżych ogórków,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 150 ml oleju sojowego,
  • 3 łyżki natki pietruszki,
  • sok z cytryny,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w sosie musztardowym
Obrane ogórki, pokroić w kostkę i wrzucić na kilka minut do wrzącej osolonej wody, odcedzić. Musztardę, ucierać dodając stopniowo olej sojowy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Obgotowane ogórki wymieszać z przygotowanym sosem i posypać natką pietruszki. Podawać ostudzone z wędliną i jajkami na twardo.

Tagi:

ogórki