Sposób przygotowania:
Ogórki w zalewie ketchupowejETAP 1:
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Warzywa włożyć do jednej miski.
Składniki na zalewę umieścić w garnku i zagotować. Gorącą zalewą zalać warzywa i dokładnie wymieszać.
Nałożyć sałatkę do czystych słoików. Zakręcić. Pasteryzowac ok. 15 minut. Odwrócić do góry dnem i wystudzić w tej pozycji.
Odstawić w chłodne miejsce.
![Ogórki w zalewie ketchupowej Ogórki w zalewie ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-ketchupowej-574023.jpg)
![Ogórki w zalewie ketchupowej Ogórki w zalewie ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-ketchupowej-574024.jpg)
![Ogórki w zalewie ketchupowej Ogórki w zalewie ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-ketchupowej-574025.jpg)
![Ogórki w zalewie ketchupowej Ogórki w zalewie ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-ketchupowej-574026.jpg)
![Ogórki w zalewie ketchupowej Ogórki w zalewie ketchupowej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-w-zalewie-ketchupowej-574027.jpg)