Sposób przygotowania:
Ogórki z gorczycą
Wodę mieszamy z solą i zalewamy umyte ogórki, odstawiamy na 3 godziny. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w większe paski. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Wodę, ocet i cukier zagotowujemy. W słoikach umieszczamy ogórki, po 2 paski papryki i 1 plaster cebuli.
Całość zalewamy zalewą i wsypujemy po 1 płaskiej łyżce gorczycy na każdy słoik, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut.
Wodę, ocet i cukier zagotowujemy. W słoikach umieszczamy ogórki, po 2 paski papryki i 1 plaster cebuli.
Całość zalewamy zalewą i wsypujemy po 1 płaskiej łyżce gorczycy na każdy słoik, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut.
![Ogórki z gorczycą Ogórki z gorczycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-z-gorczyca-424600.jpg)
![Ogórki z gorczycą Ogórki z gorczycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-z-gorczyca-424601.jpg)
![Ogórki z gorczycą Ogórki z gorczycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-z-gorczyca-424602.jpg)
![Ogórki z gorczycą Ogórki z gorczycą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ogorki-z-gorczyca-424603.jpg)