Sposób przygotowania:
Sałatka z marchewki i ogórków
Ogórki myjemy i kroimy ze skórką na plasterki. Cebulę obieramy kroimy w piórka, paprykę kroimy w słupki , czosnek na plasterki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy razem dodajemy sól i natkę pietruszki i odstawiamy na 2 h.
Składniki na zalewę zagotowujemy ( oprócz oleju) i studzimy. Zalewę razem z olejem wlewamy do warzyw i mieszamy.
Warzywami napełniamy słoiki i zalewamy zalewą, pasteryzujemy 15 minut.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Warzywa mieszamy razem dodajemy sól i natkę pietruszki i odstawiamy na 2 h.
Składniki na zalewę zagotowujemy ( oprócz oleju) i studzimy. Zalewę razem z olejem wlewamy do warzyw i mieszamy.
Warzywami napełniamy słoiki i zalewamy zalewą, pasteryzujemy 15 minut.