SUPERPRZEPIS

Pikantne ogórki z chilli i miodem

  • 1
  • wjosna
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Pikantne ogórki z chilli i miodem

Słodko-kwaśne ogórki z chilli, gorczycą, imbirem i miodem. Doskonały dodatek do mięs.

Składniki:

Pikantne ogórki z chilli i miodem

 

 

Sposób przygotowania:

Pikantne ogórki z chilli i miodem
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie ok 10 minut.

Tagi:

ogórki