cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Ogórki z jogurtem i majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

ogorki

Ogórki z jogurtem i majonezem

Składniki:

Ogórki z jogurtem i majonezem

 

  • 3-4 świeże ogórki,
  • szklanka jogurtu,
  • 3-4 łyżki majonezu,
  • 1 żółtko,
  • koperek,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Ogórki z jogurtem i majonezem

Ogórki
umyć, obrać, pokroić w plasterki. Wrzucić do osolonego wrzątku, gotować na
małym ogniu około 10 minut. Przygotować sos. Żółtko ubić z jogurtem, dodać
majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek posiekać, połączyć z sosem,
ubić. Ogórki odcedzić, zalać przygotowanym sosem. Udekorować posiekanym
koperkiem. Podawać z grzankami.


 

Tagi:

ogórki