Sposób przygotowania:
Ogórki z porem i jogurtem greckim
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Wrzucamy je do miski i solimy. Dokładnie mieszamy i zostawiamy na 30 minut, żeby zmiękły i puściły wodę, którą następnie odlewamy.
Por myjemy i osuszamy, kroimy go jak najdrobniej. Przekładamy do miski o ogórkami. Ponownie solimy do smaku i mieszamy. Odstawiamy na 5 minut, po czym przyprawiamy pieprzem i dodajemy gęsty jogurt.
Całość mieszamy i podajemy na stół, jako dodatek do drugiego dania.
Por myjemy i osuszamy, kroimy go jak najdrobniej. Przekładamy do miski o ogórkami. Ponownie solimy do smaku i mieszamy. Odstawiamy na 5 minut, po czym przyprawiamy pieprzem i dodajemy gęsty jogurt.
Całość mieszamy i podajemy na stół, jako dodatek do drugiego dania.