-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, cebuli i ogórka konserwowego. Pasuje do każdego obiadu a nie zajmuje dużo czasu.

Surówka z kiszonej kapusty  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 40 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną przełożyć do miski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki dodać do miski z kapustą kiszoną.

Dodać sól i pieprz do smaku oraz olej. Dokładnie wymieszać do połączenia składników.

Odstawić w chłodne miejsce na 20 minut. 
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną przełożyć do miski. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Surówka z kiszonej kapusty
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać do kapusty z marchwią.
Surówka z kiszonej kapusty
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do miski.
Surówka z kiszonej kapusty
Przprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać olej. Wymieszać.