Sposób przygotowania:
olejak
1. Jajka miksujemy aż się spienią (żółtka z białkami razem)
2. Powoli dosypujemy cukier wciąż miksując.
3. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko i powoli dodajemy do jajek z cukrem. Robimy to na zmianę z dolewaniem oleju. Najlepiej ten etap podzielić na 3, czyli: dosypujemy mąki z proszkiem do pieczenia, trochę oleju i tak 3 razy.
4. Dodajemy sól i olejek śmietankowy.
5. Wykładamy ciasto na blachę.
6. Na ciasto układamy owoce, lekko wpychając je do środka. Nie należy mocno wpychać, ponieważ wtedy owoce zejdą na sam dół.
2. Powoli dosypujemy cukier wciąż miksując.
3. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko i powoli dodajemy do jajek z cukrem. Robimy to na zmianę z dolewaniem oleju. Najlepiej ten etap podzielić na 3, czyli: dosypujemy mąki z proszkiem do pieczenia, trochę oleju i tak 3 razy.
4. Dodajemy sól i olejek śmietankowy.
5. Wykładamy ciasto na blachę.
6. Na ciasto układamy owoce, lekko wpychając je do środka. Nie należy mocno wpychać, ponieważ wtedy owoce zejdą na sam dół.