dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Omlet cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i proste w przygotowaniu śniadanie.

Omlet cytrynowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Omlet cytrynowy
Jajka dokładnie myjemy. Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniową dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy przesianą mąkę. Następnie dodajemy 1 łyżeczkę startej skórki z cytryny i 1 łyż soku z cytryny. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na patelnie i smażymy omlet z obu stron na złoty kolor. Usmażony omlet smarujemy serkiem waniliowym. Smacznego.
Omlet cytrynowy
Do amsy jajecznej dodajemy startą skórkę i sok z cytryny.
Omlet cytrynowy
Ciasto delikatnie ale dokładnie mieszamy.
Omlet cytrynowy
POrcje ciasta wylewamy na patelnie i smażymy z obu stron.

Tagi:

jajko jajka omlet