Sposób przygotowania:
Omlet na grzankach
Jajka ubić w misie trzepaczką sprężynową z łyżką mąki pszennej.
Dodać pół szklanki mleka lub śmietanki, startego sera żółtego i łyżeczkę soli.
Wlać olej na patelnię i rozgrzać.
W międzyczasie pokroić kilka kromek czerstwego chleba w średnią kostkę, wsypać na patelnię i zrumienić.
Gdy się zrumienią na wszystkich stronach, wtedy to wlać masę jajeczną i smażyć omlet z obu stron, aż się zetnie białko.
Omlet złożyć za pomocą łopatki kuchennej na pół i przełożyć na talerz płaski. Podzielić na pół i spożywać.
Dodać pół szklanki mleka lub śmietanki, startego sera żółtego i łyżeczkę soli.
Wlać olej na patelnię i rozgrzać.
W międzyczasie pokroić kilka kromek czerstwego chleba w średnią kostkę, wsypać na patelnię i zrumienić.
Gdy się zrumienią na wszystkich stronach, wtedy to wlać masę jajeczną i smażyć omlet z obu stron, aż się zetnie białko.
Omlet złożyć za pomocą łopatki kuchennej na pół i przełożyć na talerz płaski. Podzielić na pół i spożywać.