Sposób przygotowania:
Frittata z szynką, pieczarkami i cebulą
Jajka wbijamy do miseczki, solimy, pieprzymy i lekko ubijamy widelcem. Ser kroimy w drobną kosteczkę. Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy je do momentu zarumienienia się cebuli i pieczarek.
Do przesmażonych pieczarek dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i wszystko starannie mieszamy i rozkładamy równomiernie na dnie patelni (lub w silikonowej foremce do tarty ).
Grzyby z szynką i cebulą zalewamy masą jajeczną, którą po wierzchu posypujemy serem. Tak przygotowaną frittatę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut.
Upieczoną frittatę podajemy gorącą, ale równie pysznie smakuje na zimno, smacznego ; )
Do przesmażonych pieczarek dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i wszystko starannie mieszamy i rozkładamy równomiernie na dnie patelni (lub w silikonowej foremce do tarty ).
Grzyby z szynką i cebulą zalewamy masą jajeczną, którą po wierzchu posypujemy serem. Tak przygotowaną frittatę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut.
Upieczoną frittatę podajemy gorącą, ale równie pysznie smakuje na zimno, smacznego ; )