dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Omlet z fasolką szparagową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pysznie smakuje z grillowaną bagietką

Omlet z fasolką szparagową

Składniki:

Omlet z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z fasolką szparagową
Fasolke myjemy, obcinamy końce, kroimy na kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku. Rozgrzewamy niezbyt mocno patelnię z niewielka ilościa oliwy z oliwek. Do miski wbijamy po kolei jajka sprawdzając czy są świeże. Do jajek dodajemy szczyptę soli i pieprzu świezo mielonego oraz zioła prowansalskie. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i wylewamy na patelnię, dodajemy fasolkę. Smażymy pod przykryciem az omlet się zetnie (do 10 min).