zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Omlet z grzybami i cebulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

smaczny omlet z tegorocznymi podgrzybkami.

Omlet z grzybami i cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet z grzybami i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z grzybami i cebulą
Na patelni roztopić masło, wrzucić ugotowane i pokrojone grzyby, podsmażyć. Cebulę obrać, umyć i dowolnie pokroić, dodać do grzybów i dalej smażyć. Po chwili doprawić solą, pieprzem i chili. Jajka wybić do miski, dodać mąkę, mleko odrobinę soli i dokładnie ubić trzepaczką. Na małej patelni rozgrzać troszkę masła, wlać porcję masy jajecznej, na jajka wyłożyć porcje grzybów z cebulą i posypać natką pietruszki. Na małym ogniu smażyć omlet do ścięcia, można przykryć pokrywką. Należy uważać aby omlet się nie przypalił. Tak samo usmażyć pozostałe porcje i podawać gorące z pieczywem.
Omlet z grzybami i cebulą
na masle podsmazyć ugotowane grzyby z cebulą
Omlet z grzybami i cebulą
na patelnię wlać porcje masy jajecznej ...
Omlet z grzybami i cebulą
potem dodac grzyby z cebulą i natką i smażyć do ścięcia