Sposób przygotowania:
Omlet z otrębami i sałatką z pomidorów
Na suchej patelni podpiekamy kokos aż się zarumieni. Jajka, maślankę, sól i pieprz dokładnie razem mieszamy. Następnie dodajemy otręby i mieszamy aż się dokładnie wszystko połączy. Patelnię przecieramy odrobiną oleju, wylewamy masę na omlet i przykrywamy. Powinien się wolno podpiekać. Aby otręby mogły najść wilgocią ciasta. Następnie obracamy i podpiekamy z drugiej strony. Pomidora polewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Następnie kroimy na ćwiartki i filetujemy z nasion. Tak oczyszczone cząstki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w pióra, a natkę drobno siekamy. Wszystkie trzy składniki razem mieszamy, a następnie polewamy olejem doprawiamy solą i pieprzem. Upieczony omlet zsuwamy na talerz, na jeszcze ciepły nakładamy porcję sałatki wierzch posypujemy prażonym kokosem.