Sposób przygotowania:
Koperkowy omlet z jarskimi dodatkami
Umyte pieczarki i kawałek cukinii kroimy w plastry. Pieczarki układamy na patelni do naleśników, między nimi układamy połówki plastrów cukinii w kształt rozetki, wlewamy 1 łyżeczkę oleju, dusimy do miękkości pod przykryciem 4 minuty. W misce ubijamy 2 jajka z 50 ml mleka, pokrojonym koperkiem i łyżeczką skrobi, wtłaczamy jak najwięcej powietrza, doprawiamy również solą i szczyptą chilli. Masę wlewamy na patelnię, dokładnie rozprowadzamy ją na powierzchni ruszając koliście patelnią, przykrywamy pokrywką i rumienimy od spodu, następnie omlet przykrywamy talerzem, obracamy tak aby wierzch omletu znalazł sie na spodzie talerza, zsuwamy omlet na patelnię i trzymamy na ogniu 1 minutkę. Nie musimy tego robić, ale ja tym razem chciałam lekko zarumienić wierzch omletu. Omlet wykładamy na talerz i posypujemy kolorowym pieprzem.