Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Omlet z podsuszaną kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczny omlet z kiełbasą podsuszaną, doskonały na śniadanie.

Omlet z podsuszaną kiełbasą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet z podsuszaną kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Omlet z podsuszaną kiełbasą
Jajka wybijamy na talerz. Ubijamy lekko widelcem. Oprószamy solą oraz pierzem. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła. Układamy plasterki kiełbasy, chwilkę smażymy. Następnie wlewamy przygotowane jajka. Smażymy około 3-4 minut, aż całość się zetnie i zarumienieje. Przygotowany omlet składamy na pół i wykładamy na talerz. Podajemy ze świeżym pomidorem.
Omlet z podsuszaną kiełbasą
Jajka wybijamy na talerz. Ubijamy lekko widelcem. Oprószamy solą oraz pierzem.
Omlet z podsuszaną kiełbasą
Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła. Układamy plasteki kiełbasy, chwilkę smażymy. Następnie wlewamy przygotowane jajka. Smażymy około 3-4 minut, aż całość się zetnie i zarumienieje. Przygotowany omlet składamy na pół i wykładamy na talerz.