Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Oponki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

oponki, najsmaczniejsze ciacha karnawałowe

Oponki

Składniki:

Oponki

 

  • 1 kg twarogu półtustego
  • 1 kg maki
  • 3 jajka
  • 2-3 łyzki kwaśnej śmietany
  • 1 proszek do pieczenia
  • o,5 kostki margaryny
  • 1 łyżka alkoholu

 

  • cukier puder
  • tłuszcz dosmażenia

Sposób przygotowania:

Oponki
margaryne rozpusic, ze wszystkich składników wyrobic ciasto, wałkowac wycinac szkalnką lub szerokim kubkiem krążki, a 'dziubkiem' od małej butelki m,niejsze kułeczka w srodku piec na głebokim tłuszczu, posypywac cukrem pudrem

Tagi:

jajko jajka mak