Sposób przygotowania:
Orfeusz
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Do tego dodać ubitą pianę z białek. Potem wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kako. Wymieszać, przelać ciasto do blachy i piec około 1 godziny.
Upieczone ciasto przekroić na pół. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i cukrem. Jedną połowę ciasta posmarować dżemem (ja zawsze używam brzoskwiniowego) i połową ubitej śmietany. Przykrywamy drugą połową ciasta i smarujemy pozostałą śmietaną. Na wierzch trzemy czekoladę i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi.
Upieczone ciasto przekroić na pół. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i cukrem. Jedną połowę ciasta posmarować dżemem (ja zawsze używam brzoskwiniowego) i połową ubitej śmietany. Przykrywamy drugą połową ciasta i smarujemy pozostałą śmietaną. Na wierzch trzemy czekoladę i posypujemy pokruszonymi orzechami włoskimi.
madkasia1