Sposób przygotowania:
Orzechowe babeczki
Ze składników podanych na ciasto zagnieść je. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Rozwałkować i wyłożyć nimi foremki do babeczek. Masło roztopić w rondlu z cukrem, cukrem waniliowym.
Do masła dodać rodzynki a następnie posiekane orzechy włoskie, wsypać płatki migdałowe.
Gotować całość na małym ogniu aż masa zmieni kolor na jasno brązowy.
Orzechową gorącą masę zdjąć z ognia i włożyć do wylepionych ciastem foremek.
Piecz piekarniku przez około 30 minut.
Rozwałkować i wyłożyć nimi foremki do babeczek. Masło roztopić w rondlu z cukrem, cukrem waniliowym.
Do masła dodać rodzynki a następnie posiekane orzechy włoskie, wsypać płatki migdałowe.
Gotować całość na małym ogniu aż masa zmieni kolor na jasno brązowy.
Orzechową gorącą masę zdjąć z ognia i włożyć do wylepionych ciastem foremek.
Piecz piekarniku przez około 30 minut.