Sposób przygotowania:
Babeczki z masłem orzechowym i czekoladąMuffinki:
Miękkie masło miksujemy z masłem orzechowym oraz cukrem brązowym i waniliowym na puszysta masę. Następnie wbijamy do masy po jednym jajku cały czas miksując. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem, wlewamy mleko i całość miksujemy na najniższych obrotach ze względu na to że ciasto jest gęste. Na koniec wsypujemy obie posiekane czekolady oraz orzeszki i łączymy z masą mikserem lub szpatułką. Formy do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy dużą łyżkę ciasta (używam łyżki do lodów) do wysokości 3/4 foremki. Pieczemy 20 min. w 180ºC i studzimy.
Miękkie masło miksujemy z masłem orzechowym oraz cukrem brązowym i waniliowym na puszysta masę. Następnie wbijamy do masy po jednym jajku cały czas miksując. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem, wlewamy mleko i całość miksujemy na najniższych obrotach ze względu na to że ciasto jest gęste. Na koniec wsypujemy obie posiekane czekolady oraz orzeszki i łączymy z masą mikserem lub szpatułką. Formy do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy dużą łyżkę ciasta (używam łyżki do lodów) do wysokości 3/4 foremki. Pieczemy 20 min. w 180ºC i studzimy.
Krem:
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę a następnie dodajemy masło orzechowe i mleko i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem ozdabiamy babeczki i posypujemy prażonymi orzeszkami. Smacznego.
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę a następnie dodajemy masło orzechowe i mleko i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem ozdabiamy babeczki i posypujemy prażonymi orzeszkami. Smacznego.
misia5
dagita
Dziękuję :) Są świeżo upieczone dzisiaj :) Mąż jeszcze nie wrócił z pracy więc jest dużo :)
dorota w