VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Cynamonowo-orzechowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki są wilgotne i smaczne. Podczas pieczenia zapach cynamonu roznosi się po całym domu. Po wyjęciu z piekarnika nie mogłam się powstrzymać i zjadłam jeszcze taką cieplutką.

Cynamonowo-orzechowe babeczki

Składniki:

Cynamonowo-orzechowe babeczki

 

 

  • Polewa czekoladowa:
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka wody

 

Sposób przygotowania:

Cynamonowo-orzechowe babeczki
Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy suche składniki tj. mąkę, cukier, cynamon, kakao i proszek do pieczenia. W drugiej- mleko, jajka i olej. Suche składniki mieszamy z mokrymi. Gdy już się połączą dodajemy posiekane orzechy. Przygotowaną masą napełniamy foremki na babeczki (ja użyłam silikonowych). Pieczemy około 20 minut w 170*C. Polewa: Wszystkie składniki na polewę wkładamy do rondelka, mieszamy i zagotowujemy. Dekorujemy babeczki.

Tagi:

jajko jajka