Sposób przygotowania:
Orzechowe trójkąty
Orzechy prażymy na suchej patelni a następnie miksujemy do uzyskania masy. Masę z orzechów miksujemy z cukrem pudrem i śmietaną.
Czekoladę siekamy i mieszamy z masą orzechową. Ciasto kroimy na kwadraty ok 8cm bok, nakładamy na środek po 1 łyżeczce masy a boki ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem z łyżeczką wody.
Ciasteczka sklejamy tworząc kwadraty, sklejone krawędzie dociskamy widelcem, wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem.
Rożki pieczemy 20 minut w temp 200 stopni.
Czekoladę siekamy i mieszamy z masą orzechową. Ciasto kroimy na kwadraty ok 8cm bok, nakładamy na środek po 1 łyżeczce masy a boki ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem z łyżeczką wody.
Ciasteczka sklejamy tworząc kwadraty, sklejone krawędzie dociskamy widelcem, wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem.
Rożki pieczemy 20 minut w temp 200 stopni.