Sposób przygotowania:
Kruche trójkąty z jabłkami
Mąkę posiekać z tłuszczem i dodać ubite na puch żółtko z cukrem, szybko zagnieść kruche jednolite ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i dobrze schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm między dwoma kawałkami folii, pokroić na kwadraty, nałożyć jabłka i złożyć w trójkąty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Trójkąty po wystudzeniu ozdobić dowolnie cukrem pudrem lub polewą czekoladową i lukrem cytrynowym. SMACZNEGO!
Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm między dwoma kawałkami folii, pokroić na kwadraty, nałożyć jabłka i złożyć w trójkąty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor. Trójkąty po wystudzeniu ozdobić dowolnie cukrem pudrem lub polewą czekoladową i lukrem cytrynowym. SMACZNEGO!
Natala1210
msewka
Ma-Gosia
eli_555