Sposób przygotowania:
Chatka Baby Jagi
Z puszki odsączyć syrop i odłożyć połowę jednej brzoskwini. Brzoskwinie, które pozostały w puszce, przełożyć do garnka, dodać sok z 1/4 puszki i zmiksować. Dodać żelatynę i przełożyć na palnik i doprowadzić do zagotowania. Odłożyć do zimna.
Wyjąć folię aluminiową i rozłożyć na blacie. Na folii wyłożyć herbatniki, tworząc prostokąt o wymiarach 7x3. Każdy herbatnik można nasączyć w wodzie z sokiem lub innej mieszaninie.
Na herbatniki wyłożyć mus brzoskwiniowy (zimy) i przykryć znów warstwą herbatników. W większej misce zblenderować ser biały, masło, cukier i cukier wanilinowy. Taką masę wyłożyć na herbatniki, zostawiając odrobinę do dekoracji.
Na masę wyłożyć maliny (na środku ciasta). Następnie przeciwległe boki prostokąta łączymy ze sobą, tworząc "chatkę". Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Czekoladę roztopić z mlekiem. Polać po chatce. Pozostałością masy udekorować wierzch chatki i przyozdobić owocami.
Odkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Wyjąć folię aluminiową i rozłożyć na blacie. Na folii wyłożyć herbatniki, tworząc prostokąt o wymiarach 7x3. Każdy herbatnik można nasączyć w wodzie z sokiem lub innej mieszaninie.
Na herbatniki wyłożyć mus brzoskwiniowy (zimy) i przykryć znów warstwą herbatników. W większej misce zblenderować ser biały, masło, cukier i cukier wanilinowy. Taką masę wyłożyć na herbatniki, zostawiając odrobinę do dekoracji.
Na masę wyłożyć maliny (na środku ciasta). Następnie przeciwległe boki prostokąta łączymy ze sobą, tworząc "chatkę". Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Czekoladę roztopić z mlekiem. Polać po chatce. Pozostałością masy udekorować wierzch chatki i przyozdobić owocami.
Odkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
ciasteczka
Czekoladka 2