Sposób przygotowania:
Kokosowe trufelkiETAP 1:
1. Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i lekko podgrzać aby masło się rozpuściło. Następnie zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, mieszać do momentu rozpuszczenia czekolady, następnie pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie dodać mleko w proszku, wiórki kokosowe, pokruszone wafelki i likier kokosowy. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 60 minut.
ETAP 2:
2. Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić na 10 minut a następnie przełożyć doziemnej wody i obrać ze skóry.
ETAP 3:
3. Schłodzoną masę wyjąć z lodówki i uformować około 20 kulek wielkości orzecha włoskiego. Do każdej kulki włożyć po jednym migdale i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki na około dwie godziny.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2