Sposób przygotowania:
Rogaliki nadziewane masą orzechową
1. Mąkę przesiać wraz z cukrem pudrem. Dodać masło i margarynę oraz serek homogenizowany, posiekać nożem. Następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
2. Masło stopić, zmieszać z orzechami, kakao i cukrem pudrem. Ciasto podzielić na trzy porcje. Każdą rozwałkować na kształt koła.
Ostrym nożem podzielić na 8 trójkątów. Nałożyć łyżeczkę farszu i zwinąć, sklejając dokładnie końce. Delikatnie podwinąć rogi do środka, tworząc kształt rogali.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać cukrem perlistym. Piec około 18-20 minut w temp. 180st.
2. Masło stopić, zmieszać z orzechami, kakao i cukrem pudrem. Ciasto podzielić na trzy porcje. Każdą rozwałkować na kształt koła.
Ostrym nożem podzielić na 8 trójkątów. Nałożyć łyżeczkę farszu i zwinąć, sklejając dokładnie końce. Delikatnie podwinąć rogi do środka, tworząc kształt rogali.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać cukrem perlistym. Piec około 18-20 minut w temp. 180st.
zbysiowa
czekoladka_m