Sposób przygotowania:
Orzeźwiająca sałatka w miodzie
1) Zetnij wierzchy pomarańczy, łyżeczką wydrąż środki. Wyjęty miąższ pokrój w kostkę, skrop likierem pomarańczowym. Skórki zachowaj.
2) Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój na połówki lub ćwiartki. Wymieszaj je z pomarańczami, cukrem waniliowym i miodem. Oprósz zielonym pieprzem. Sałatkę wstaw na godz. do lodówki.
3) Przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem umieść w wydrążonych skórkach pomarańczowych. Posyp posiekaną miętą. Podawaj.
2) Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój na połówki lub ćwiartki. Wymieszaj je z pomarańczami, cukrem waniliowym i miodem. Oprósz zielonym pieprzem. Sałatkę wstaw na godz. do lodówki.
3) Przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem umieść w wydrążonych skórkach pomarańczowych. Posyp posiekaną miętą. Podawaj.