kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna podhalańska przystawka po mojej małej modyfikacji. Zamiast tradycyjnej żurawiny polecam konfiturę wiśniową i orzechy włoskie.

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

Składniki:

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami

 

  • Duży oscypek
  • gęsta konfitura wiśniowa (najlepiej domowa)
  • orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

Oscypek z konfiturą wiśniową i orzechami
Oscypka kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Możemy tez użyć małych oscypków ale ze względu na nierówna grubość brzegi mogą się wysuszyć zanim rozpuści się środek.Rozgrzewamy patelnię bez tłuszczu i grillujemy ser z obu stron po kilka minut. Na każdym kawałku oscypka nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i połówkę orzecha włoskiego. Serwujemy na ciepło.

Tagi:

domowe