Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Panierowany oscypek podany z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny, mięciutki oscypek w delikatnej, chrupiącej panierce podany z żurawinową konfiturą

Panierowany oscypek podany z żurawiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowany oscypek podany z żurawiną

 

  • 4 grube plastry oscypka
  • 0,5 szklanki zarodków pszennych
  • 2 łyżeczki konfitury żurawinowej
  • pieprz ziołowy
  • 1 jajko
  • 1 łyżka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Panierowany oscypek podany z żurawiną
Szykujemy wszystkie potrzebne składniki. Jajko mieszamy razem z mlekiem. Każdy plaster ser obtaczamy w jajku, przekładamy do zarodków pszennych i z jednej strony doprawiamy ziołowym pieprzem. Ser obtaczamy w zarodkach i mocno dociskamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim ser po 2 minuty z każdej strony, tak aby panierka się ładnie zarumieniła. Jemy na ciepło - podajemy razem z konfirturą żurawiną.
Panierowany oscypek podany z żurawiną
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Panierowany oscypek podany z żurawiną
Każdy plaster sera z osobna wkładamy do jajka, .
Panierowany oscypek podany z żurawiną
dokładnie obtaczamy w zarodkach – dociskamy. .

Tagi:

jajko jajka