anecia04

anecia04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Góralskie inspiracje, muszę przyznać, że to moja perełka kulinarna

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą

Składniki:

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą

 

 

Sposób przygotowania:

Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą
- Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną.
- Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Smacznego!

Tagi:

sery ser rukola