Sposób przygotowania:
Ósme niebo
W rondelku z nierdzewnej stali podgrzewać, stale mieszając, cukier z 5-6 łyżkami wody oraz cynamonem, do chwili,gdy cukier się rozpuści, a masa nieco zgęstnieje, jednak nie powinna się przyrumienić tka lękko ubić ze szczyptę soli,
a następnie powoli wlewać gorący syrop cukrowy ubrjając nadal (najlepiej mikserem) do chwili, gdy powstanie jednolita
masa. ostudzić. Wystudzony krem ponownie ubijać, dodając po łyżeczce margarynę o temperaturze pokojowej. Gotowy krem
schłodzić w lodówce. Niewielką blachę
albo formę wyłozyć lekko natłuszczoną folią aluminiową. Alkohol wymieszać z kawą maczać biszkopty i układa warstwami w wyłożonej folią formie. Kaźdą warstwę
posmarować kremem cynamonowym i oprószyć kakao (najlepiej przez sitko).Układać warstwami: podłużne biszkopty
układać co warstwę w innym kierunku:wzdŁuż, a raz w poprzek - nada to większą spójność. ostatnią warstwą
będzie krem nałeży posypać go wiórkami kokosowymi (można uprzednio moczyć je w alkoholu). Przykryć folią
i wstawić do lodówki na kilka go' Deser podawać schłodzony
a następnie powoli wlewać gorący syrop cukrowy ubrjając nadal (najlepiej mikserem) do chwili, gdy powstanie jednolita
masa. ostudzić. Wystudzony krem ponownie ubijać, dodając po łyżeczce margarynę o temperaturze pokojowej. Gotowy krem
schłodzić w lodówce. Niewielką blachę
albo formę wyłozyć lekko natłuszczoną folią aluminiową. Alkohol wymieszać z kawą maczać biszkopty i układa warstwami w wyłożonej folią formie. Kaźdą warstwę
posmarować kremem cynamonowym i oprószyć kakao (najlepiej przez sitko).Układać warstwami: podłużne biszkopty
układać co warstwę w innym kierunku:wzdŁuż, a raz w poprzek - nada to większą spójność. ostatnią warstwą
będzie krem nałeży posypać go wiórkami kokosowymi (można uprzednio moczyć je w alkoholu). Przykryć folią
i wstawić do lodówki na kilka go' Deser podawać schłodzony