brancin

brancin

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Osmiornica jako przekaska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis od Polki ktora mieszka 30 lat w Chorwacji

Osmiornica jako przekaska

Składniki:

Osmiornica jako przekaska

 

  • 1kg osmiornice -obowiazkowo z hlodziarki bo bedzie mieksza
  • 2-marchewki
  • 1 pietruszka mala korzen
  • 1 cebula duža
  • 4 zabki czosnku
  • 2 laurowa listka
  • 1 lyzka "vegete" lub mala lyzeczka soli
  • 1 kg ziemniakow
  • 10 -czarnych olivek bez pestek
  • 1-2 dcl oleju z oliwek
  • drobno posiekana nać pietruszki
  • winnego octu do smaku,sol ,pieprz

Sposób przygotowania:

Osmiornica jako przekaska
1.Osmiornice ugotować do miekosci z warzywami.
2. Ugotovać ziemniaki i pokroić w wieksze kostki.3.Ugotowanaosmiornice,pokroić oikolo 1 crn dlugosci ,dodac do ziemniakow,dodać,oliwki,olej,mozecie dodać viecej oleju jesli lubicie.Dodajcie sol pieprz i pietruszke.Ocet nie jest obowiazkowy,ale niektorzy lubia z octem.