Sposób przygotowania:
"Ośmiorniczki" z makaronu spaghetti i parówek
Makaron spaghetti poprzełamywać na pół. Parówki pokroić na niezbyt duże części, kawałki. W każdy kawałek parówki powtykać po 4 nitki przepołowionego makaronu, tak, by makaron przebił parówkę na drugą stronę, by z obu stron parówki wystawały 4 nitki makaronu. Nastawić lekko osoloną wodę na gotowanie. Gdy woda się już zagotuje przełożyć do niej nadziane makaronem kawałki parówek - nasze ośmiorniczki. Gotować parówkowo - makaronowe ośmiornice przez 8 - 10 minut, a po ich ugotowaniu wyłowić je łyżką cedzakową. W międzyczasie jak ośmiorniczki się gotują przygotować pomidorowy sos. Do małego rondelka przełożyć pomidory w całości z puszki. Podgrzewać pomidory w trakcie podgrzewania dosypując do nich mąkę. Do podgrzewanego sosu pomidorowego dosypać sporą dawkę przyprawy do pizzy i czosnku granulowanego. Na koniec doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Nakładać ugotowane makaronowo - parówkowe ośmiorniczki do talerzy i polewać je pomidorowym sosem.