Sposób przygotowania:
Ośmiorniczki spaghetti z sosem warzywnym
Przygotować sos warzywny. Na rozgrzany olej wrzucić posiekany czosnek i posiekana cebulę. Zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i młodą cukinię( ze skórką). Chwile smażyć, dolać szklankę wody i dusić. Doprawić ziołami i solą. Po kilku minutach wkroić obrane ze skórki pomidory. Jeśli sos jest za mało pomidorowy dodać jeszcze przecier. Można obejść się bez dodatku mięsa ale ja miałam resztki z obiadu więc dodałam. Gotować sos, aż stanie się gęsty i zawiesisty. Pokroić parówki na małe kawałki- nie mogą być duże bo makaron w parówkach będzie za twardy. Powbijać makaron w parówki. Ugotować makaron al dente. Podawać makaronowe ośmiorniczki polane warzywnym sosem. Smacznego.