Sposób przygotowania:
Ostry mus pomidorowy z grzankami :
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki . Przekroić - usunąć pestki zmiksować w malakserze z rosołem i pokrojonym czosnkiem . Zagotować . Doprawić do smaku solą , cukrem ,tabasco . Z chleba tostowego zrobić na rozgrzanym oleju grzanki ( można je ozdobnie powycinać przedtem ) . Grzanki zdjąć z tłuszczu i odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym . Mus pomidorowy podawać w małych miseczkach posypany koperkiem i szczypiorkiem z osobno podanymi grzankami . Jeśli pomidory są za mało mięsiste i krem jest wg nas za rzadki można rozrobić z kilkoma łyżkami wody 2 łyżki mąki - wlać do wrzącej zupy i zagotować - zgęstnieje .Ale moim zdaniem wystarczy dobrać odpowiednie pomidory np.
evita0007
Babciagramolka
Chyba nie zrozumiałam ? Czemu zupka ma być do kiełbasek z grilla ? Nie dam !!!
evita0007
Chodziło mi o to Buniu że jak mus gęsty i ostry to można użyć również do kiełbasek tzn. mocząc sobie kiełbaskę w twoim musie i zajadać :-)
Tit
Sarenka
cherry
nutella
katecake
do zupek kremów polecam groszek ptysiowy, jest bardzo delikatny i świetnie do nich pasuje!!!
PaniMISIOWA