Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Ostry rosołek z chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczny rosół bardzo ostry

Ostry rosołek z chili Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ostry rosołek z chili

 

  • 200 gram wołowiny
  • 1 udko z kurczaka
  • 1 noga z gęsi
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/3 seler
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • 1 papryczka pepperoni
  • szczypta mielonego chili
  • pieprz i sól
  • magii w płynie

 

 

Sposób przygotowania:

Ostry rosołek z chili
Mięso przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy 1,5 łyżeczki soli, kilka ziarenek pieprzu i 3 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy. Po 20 minutach dodajemy pokrojonego w większe kawałki pora, oraz pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę, selera oraz cebulę, dodajemy papryczkę oraz szczyptę chili i gotujemy na wolnym ogniu dalej. Pod koniec gotowania, gdy już wszystkie warzywa i mięso są miękkie dodajemy grubo posiekaną zieleninę i doprawiamy rosół do smaku. Rosół podajemy razem z ugotowanym makaronem i na talerzu doprawiamy jeszcze magii. 1 papryczką daje tyle ostrości, że nieźle daje ten rosół popalić i super rozgrzewa.
Ostry rosołek z chili
a totaj zdjęcie w trakcie gotowania rosołu