graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

oszczędny biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

biszkopt jest bardzo puszysty

oszczędny biszkopt

Składniki:

oszczędny biszkopt

 

  • 6 jajek
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki maki krupczatki
  • 1 cukier wanilinowy
  • tłuszcz do posmarowania formy
  • cukier puder do posypania biszkoptu

 

Sposób przygotowania:

oszczędny biszkopt
białka z jajek ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowy, na puch następnie dodać siejąc przez sitko mąkę,i delikatnie wszystko wymieszać formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wlać do niej przygotowane cisto piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 30 minut,po upieczeniu wyjąc biszkopt i posypać go cukrem pudrem gdy jeszcze jest gorący