dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Owoce morza w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owoce morza sa pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Możemy je podać z ryżem naturalnym, kaszą czy makaronem pełnoziarnistym.

Owoce morza w cebuli

Składniki:

Owoce morza w cebuli

 

  • pół kg mieszanki mrozonej owoców morza
  • 2 cebule
  • oliwa
  • sól himalajska
  • pieprz
  • chili
  • łyżeczka tymianku
  • pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Owoce morza w cebuli
Mrożona mieszankę owoców morza (krewetki, kalmary, małże, ośmiornice) wysypujemy na durszlak i ustawiamy w zlewie - będą się powoli rozmrażały i ociekały z wody którą były glazurowane. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę i szklimy na niej posiekane cebule. Z natki pietruszki obrywamy liście, siekamy je i dodajemy do cebuli. Na patelnię wrzucamy owoce morza, dodajemy przyprawy i wszystko dusimy oka 10 min. 

Tagi:

owoce morza