Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Owoce pod bezową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny deser owocowy z bezą dla całej rodziny. Doskonały na długie zimowe wieczory.

Owoce pod bezową kołderką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Owoce pod bezową kołderką

 

Sposób przygotowania:

Owoce pod bezową kołderką
Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Do deseru można użyć dowolnych owoców. Ja użyłam jagody z syropu, bo takie miałam pod ręką. Owoce przekładamy do kokilek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Wsypujemy cukier oraz mąkę. Ubijamy. Pianę przekładamy do szyprycy i wykładamy na wierzch owoców. Kokilki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i zapiekamy około 10 minut (grzałka dolna z termoobiegiem). Deser podajemy na ciepło.
Owoce pod bezową kołderką
Owoce myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Owoce przekładamy do kokilek.
Owoce pod bezową kołderką
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Wsypujemy cukier oraz mąkę. Ubijamy.
Owoce pod bezową kołderką
Pianę przekładamy do szyprycy i wykładamy na wierzch owoców. Kokilki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i zapiekamy około 10 minut (grzałka dolna z termoobiegiem).