Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Owoce sezonowe pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wymyj i osusz owoce, obierz jabłko i gruszkę, pokrój w małe cząstki. Ze śliwek usuń pestki, pokrój na połówki.

Owoce sezonowe pod kruszonką

Składniki:

Owoce sezonowe pod kruszonką

 

 

  • kruszonka:
  • 125g mąki
  • 50g wiórków kokosowych
  • 50g cukru
  • 100g masła

Sposób przygotowania:

Owoce sezonowe pod kruszonką
Wymyj i osusz owoce, obierz jabłko i gruszkę, pokrój w małe cząstki. Ze śliwek usuń pestki, pokrój na połówki. Banany pokrój w krążki. Owoce wrzuć do miski, dodaj rozmrożone maliny lub jeżyny zalej sokiem. Do mąki dodaj wiórki i masło, wyrób kruszonkę. Formę nasmaruj masłem, posyp cukrem, wyłóż odsączone owoce. Posyp kruszonką, piecz ok. 25 min. aż kruszonka będzie złota.